Diskuzní fórum

Zajímá vás problematika darování oocytů? Potřebujete se na cokoli zeptat? Rádi byste měli informace přimo od dárkyň nebo příjemkyň? Potřebujete se svěřit?

 

Tak pište a povídejte si...


Ptejte se a povídejte si

Datum: 22.10.2012

Vložil: Markéta

Titulek: Re: Re: mene vajicek i odmena

ahoj,můžu se také zeptat v kterém centru v Plzni? Děkuji

—————

Datum: 05.01.2012

Vložil: Danica

Titulek: Re: mene vajicek i odmena

Zdravím,myslím,že v každém centru je to malinko jinak,ale odměna by neměla být za vajíčka,resp.za počet,ale za celkové podstoupení darovacího procesu,odměnu hradí příjemkyně! Byla jsem 3,ted se chystám na poslední 4 odběr,pokaždé bez problémů a vše jak má být.

—————

Datum: 10.10.2012

Vložil: Any

Titulek: Re: mene vajicek i odmena

Ahoj, já byla už 2x na darování, a vžy jsem měla dohromady kolem těch 17 vajíček...

—————

Datum: 20.10.2012

Vložil: Any

Titulek: Re: mene vajicek i odmena

Já měla už 2x kolem 17 vajíček ..

—————

Datum: 23.10.2011

Vložil: romča

Titulek: Darování vajíček

Zdravím všechny.Já osobně jsme podstoupila stimulaci 2 krát.poprvé jsme měla taky strach a obavy,že vlastně nevím do čeho jdu,jaké budou následky atd...a byla jsme příjemně překvapena..hned po vzbuzení z narkozy jsem akorát cítila tlak v podbřišku,jako při menstruaci,které ale do hodinky odezněli a zůstal mě akorát tlak v břichu,pocit nafouklosti..druhý den jsem už ani nevěděla,že jsme na něákem odběru byla.Zdravotní následky nebyly a nejsou žádné.Takže žádné obavy,v případě dotazů piště na romanetka.s@seznam.cz,ráda odpovím

—————

Datum: 18.10.2011

Vložil: Petra

Titulek: bezdetna darkyne

Dobrý den, mám taky jeden dotaz. Sice se uvádí, že dárkyně dítě mít nemusí. Není ale přece jen pro bezdětnou dárkyni riziko, ze v budoucnu bude mit ona sama problemy s otehotnenim? Na klinice mi rikali, ze "na to neexistuji zadne studie, ktere by to prokazovaly" - tato odpoved mi ale neprijde prilis uspokojiva! Je tedy nekdo z vas kdo daroval a pozdej i presto bez problemu otehotnel? Predem diky za reakce

—————

Datum: 05.11.2011

Vložil: Eva Hamzová

Titulek: Re: bezdetna darkyne

K Vašemu dotazu: Při prvním dárcovství došlo u mě k odběru, tři roky poté jsem otěhotněla na první dobrou a půl roku po porodu šla na dárcovství znovu. Vše po gynekologické stránce v pořádku. Nemyslím si, že bych možnost otěhotnění spojovala s dárcovstvím. Alespoň z vlastní zkušenosti.

—————

Datum: 12.10.2011

Vložil: Erika BRNO

Titulek: Kam poputují?

Dobrý den,mám dotaz zdali je možné ovlivnit,kam darovaná vajíčka poputují.Myslím tím například,že jsem z Brna a nechci,aby byly darované příjemkyni v okolí nejlépe uplně mimo ČR.Máme už dvě děti a jsou mi obě velmi podobné,asi silné geny.Tak bych nerada pak dítě z mého vajíčka někde třeba potkala a poznala,i když je šance logicky hrozně mizivá,ale přeci je.Prostě pro můj klid.Možná zní celý dotaz hloupě a pokud to nejde ovlivnit asi se budu s tím faktem muset smířit,ale alespoň by mě to zajímalo.Jestli se to dá třebas v nějakém papíru na klinice udat,jako podmínka darování atd.Děkuji za případnou odpověď.

—————

Datum: 05.01.2012

Vložil: Danica

Titulek: Re: Kam poputují?

Dobrý den,mám kamarádku,která pracuje v centru asistované reprodukce a mluvily jsme o tomto tématu,říkala,že dárkyně se pro příjemkyni vybírá velmi pečlivě a v potaz se bere i místo bydliště,nemůže se stát,že budete ze stejného města,v naprosté většině jsou příjemkyně z cizích států a pokud ne,tak určitě nebude ze stejného města. Pravděpodobnost,že jednou potkáte svého (genetického) potomka,je opravdu velmi malá!! Projistotu si zapiště datum darování,přičtěte devět měsíců a to datum si někam poznamenejte,je dobré ho vědět,ikdyž příjemkyně si může darovaná vajíčka oplodnit a nechat zmrazit,bude lepší se jednou optarně zeptat rodičů od partnerů svých dětí,jestli kdysi nepřijali darované vajíčko. každopádně pokud jdete stimulace,musíte jaksi počítat s tím,že někde po světě bude pobíhat kousek z vás..:-) obdivuji každou ženu,která se rozhodne a udělá toto gesto..stejně jako dárce kostní dřeně a jiné..sama jsem dárkyní,v obou registrech..:-)

—————

Datum: 26.09.2011

Vložil: Jana

Titulek: Fertimed Olomouc

Dobrý den, jsem rozhodnutá darovat ve fertimedu v Olomouci, máte prosím někdo nějaké zkušenosti s tímto zařízením?

—————